July 26, 2011

[MOVIE] INDUSTRY

Hollywood Could
Use a hero





● Οι εταιρείες παραγωγής ταινιών ποντάρουν σε sequels και σε ήρωες από κόμικς, για να τραβήξουν το κοινό.
● Η βιομηχανία βρίσκεται ήδη $500 εκ πίσω από τα περσινά καλοκαιρινά κέρδη.


Οι μεγιστάνες των στούντιο παραγωγής ταινιών στο Χόλιγουντ χαμογέλασαν ξανά, όταν η ταινία, Fast Five, σημείωσε έσοδα 86 εκ δολαρίων το πρώτο σαββατοκύριακο προβολής της, τον περασμένο Απρίλιο. Η προηγούμενη επιτυχία ήταν εκείνη του Harry Potter, τον Νοέμβριο του 2010, με έσοδα 125 εκ δολαρίων. Η επιτυχία της Fast Five ήταν μια καλή αρχή για την καλοκαιρινή περίοδο.

Είναι, όμως, πολύ νωρίς για να αρχίσουν οι πανηγυρισμοί, αφού τα έσοδα είναι μειωμένα κατά $500 εκ, σε σύγκριση με την περσυνή αντίστοιχη περίοδο. Παράλληλα, οι πωλήσεις εισιτηρίων στους κινηματογράφους των ΗΠΑ μειώθηκαν τον περασμένο Μάιο κατά 14% και οι επισκέψεις κατά 15%.

Η βιομηχανία έχει επενδύσει πολλά χρήματα σε ακριβές ταινίες δράσης, εφηβικές και επιστημονικής φαντασίας, για να δώσει ώθηση στις πωλήσεις. Επίσης, παράγουν όλο και περισσότερες ταινίες σε 3D, για να ελκύσουν θεατές αλλά και για να διαφοροποιηθούν από το σινεμά στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο αυξάνονται και τα έσοδα, αφού τα εισιτήρια για τις 3D ταινίες είναι 3 με 6 δολάρια ακριβότερα από τα κανονικά.

No comments:

Post a Comment