June 3, 2011

[PORN] INDUSTRY

Pink Billions

Είναι μια βιομηχανία ντυμένη στα ροζ. Και στα χρυσά, όμως, αν υπολογίσει κανείς τα κέρδη της. Ο παγκόσμιος ετήσιος τζίρος της ανέρχεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια και εργοδοτεί εκατοντάδες χιλιάδες άτομα.

Τα παγκόσμια έσοδα των πορνογραφικών ταινιών, που προέρχονται από την πώληση και την ενοικίαση, είναι μεγαλύτερα από όλα εκείνα των Microsoft, Google, Amazon, eBay, Yahoo!, Apple, Netflix και Earthlink μαζί! Τα έσοδα της βιομηχανίας μόνο στην Αμερική ξεπερνούν τα $13 δις ετησίως, εκ των οποίων μόνο τα $6 δις είναι νόμιμα.

Η ροζ αγορά πρωταγωνιστεί και στο διαδίκτυο. Υπάρχουν 4.2 εκατομμύρια πορνογραφικοί ιστότοποι, οι οποίοι καταλαμβάνουν το 12% των συνολικών ιστοτόπων στον κόσμο. Επίσης, γίνονται καθημερινά 65 εκατομμύρια πορνογραφικές αναζητήσεις σε διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης, οι οποίες αποτελούν το 25% των συνολικών αναζητήσεων. Αποστέλλονται, επίσης, 2.5 δισεκατομμύρια πορνογραφικά e-mails την ημέρα.

Το 42,7% των χρηστών παρακολουθούν πορνογραφικές ταινίες στο διαδίκτυο, εκ των οποίων το 72% είναι άντρες και το 28% γυναίκες. Τέλος, κάθε 39 λεπτά ξεκινά η παραγωγή μιας πορνογραφικής ταινίας στις ΗΠΑ.

No comments:

Post a Comment