June 27, 2011

DISNEYLAND

Ο Mickey Mouse
μιλά κινέζικα




● Η νέα Disneyland στη Σαγκάη δεν θα θυμίζει καθόλου εκείνη του Χονγκ Κονγκ.
● Προσπάθεια είναι να συνδυαστεί η χολιγουντιανή Disney παράδοση με την κινέζικη κουλτούρα.


Το θεματικό πάρκο της Disney στο Χονγκ Κονγκ έχει ετήσιο τζίρο 385.8 εκατομμύρια δολάρια και προσελκύει, περίπου, πέντε εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Κι όμως, η Disney δεν είναι ευχαριστημένη με αυτό το αποτέλεσμα. Όταν η εταιρεία σχεδίασε την Disneyland του Χονγκ Κονγκ το 2005, δεν έλαβε υπόψη πολλούς παραμέτρους που αφορούν στην Κίνα. Όπως για παράδειγμα ότι το πάρκο θα έπρεπε να συνδυάζει την κινέζικη κουλτούρα με το χαρακτήρα της Disney. Επίσης, η έκταση του πάρκου είναι σχετικά μικρή, εάν υπολογίσει κανείς ότι η Κίνα έχει το μεγαλύτερο πληθυσμό παγκοσμίως. Γι’ αυτό το λόγο η Disney μελετά ενδελεχώς το σχεδιασμό της νέας Disneyland στη Σαγκάη, ούτως ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του Χονγκ Κονγκ. Η έκταση του νέου θεματικού πάρκου θα είναι κατά 50% μεγαλύτερη από εκείνη του πάρκου στο Χόνγκ Κόνγκ. Επίσης, για σκοπούς κουλτούρας, φωτογραφία προώθησης του έργου θα δείχνει τον Mickey Mouse να φορά ένα κόκκινο κιμονό - κινέζικη παραδοσιακή στολή - αντί για την κλασική του ενδυμασία. Όλα προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του κινέζικου κοινού!

Η επένδυση της Disney, η οποία θα κατέχει το 47% των μετοχών του έργου, αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.9 δις δολάρια. Το υπόλοιπο 53% των μετοχών μοιράζεται σε τρεις κρατικές κινέζικες εταιρείες.

Trivia: Η αξία της Disney ανέρχεται στα 47 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Mickey Mouse και η παρέα του αξίζουν 5.8 δις δολάρια.

No comments:

Post a Comment